„Annyival hatékonyabb megoldás a réginél, hogy ma már azt nehéz elhinni, hogy pár éve még nem így csináltuk”

Egy olajfinomítóban – de akár egy egyszerű benzinkútnál is – életbevágó, hogy csak olyan berendezéseket használjanak, melyek robbanásbiztosak – azaz például nem szikráznak. Ehhez viszont tesztelni kell – és a pakliban természetesen az is benne van, hogy a kísérlet során robbanás történik. Ezért aztán csak nagyon kevés helyen lehet ilyen kísérleteket folytatni: Magyarországon például az utóbbi években egyetlen ilyen helyszín sem működött, ezért a vizsgálandó berendezéseket sokszor napokig utaztatták egy-egy külföldi tesztre, ami komoly kiesést és extra költségeket jelentett.

A Sentimento Kft.-vel együttműködésben készített robbantókamra lehetővé teszi, hogy a szikravető képességgel kapcsolatos vizsgálatokat bárhol az országban biztonságban végre lehessen hajtani, így az eszközöket nem kell súlyos napokig nélkülözni egy-egy próba miatt. A kamra kamionnal szállítható, és olyan dolgokra is képes – például gázkoncentráció precíz szabályozásra – ami a hagyományos helyszíneken nem feltétlenül megoldható.

A Simplexion szenzoraival felszerelt kamra távolról vezérelhető és felügyelhető, így – szemben a robbantókamrával – a szakembereknek nem kell utazniuk egy-egy vizsgálat előtt, tovább csökkentve ezzel a tesztek költségeit.