+36 1 786 4946

English

Magyar

Így csökkentse energiafogyasztását 2022-ben

Így csökkentse energiafogyasztását 2022-ben

 

Bolygónk felgyorsult felmelegedése, valamint az ebből adódó ökológiai és gazdasági hatások az energiaforrásokat a legfőbb fenntarthatósági szemponttá teszik. Akár a pénzmegtakarítás, akár szénlábnyomunk csökkentése a motivációnk, a napi energiafogyasztás csökkentését célzó módosítások pozitív hatással lehetnek a környezetünkre, és hozzájárulhatnak a közösség által fogyasztott energia mennyiségének csökkentéséhez is.

 

Tippek az energiafelhasználás csökkentésére

Bár a saját energiatakarékossági cselekedeteink olykor jelentéktelennek tűnhetnek, a kis lépések igenis sokat számítanak, főleg ha megszorozzuk őket 7 milliárd emberrel. Először próbáljuk néhány életmódbeli szokás megváltoztatásával csökkenteni energiafogyasztásunkat.

  1. Kapcsoljuk ki éjszaka a számítógépeket, mivel a legnagyobb energiafogyasztók közé tartoznak.
  2. Válasszunk megfelelő lámpákat. A LED izzók a legenergiatakarékosabbak, kb. 75%-kal kevesebb áramot fogyasztanak, mint az izzólámpák.
  3. Az olyan eszközök, mint a televíziók, mikrohullámú sütők és nyomtatók, még kikapcsolt állapotban is használnak készenléti áramot, húzzuk ki őket!

 

Fogyasztásmérők ellenőrzése

Az energiaárak drasztikus változása beindította az igényt az energia megtakarításra. A megtakarításhoz az első lépés a fogyasztás szerkezetének megismerése. Ehhez nem elég a fogyasztásmérők havi egyszeri leolvasása, hanem a gyakoriságot a felhasználáshoz kell igazítani. Sőt további, a fogyasztásra hatást gyakorló paraméterek (pl. hőmérséklet, páratartalom) mérése is szükséges lehet. A Simplexionnál, a mért adatokat webes felületen tesszük elérhetővé, ahol elemezni tudjuk az egyes mérési pontokat.

 

A mérés segít nekünk megtalálni a felhasználás csökkentés lehetséges területeit és folyamatosan nyomon követhetjük az egyes intézkedések eredményeit. Ez a nyomon követés meglapozhatja az elszámolást az Energiagazdálkodási kötelezettségi rendszer felé.

 

Mire alkalmas ez a technológia?

Technológiánk alkalmas áram-, gáz-, hőmennyiség-, vízmérők mérési értékeinek távoli kiolvasására. Eszközeink segítenek abban, hogy felhasználjuk a már telepített berendezéseket, ezzel lehetséges a költségek lényeges csökkentése, amely segíti a megtérülést. Megoldásunknak kiemelt jelentőséget biztosít a Carbon Trust globális klímakutató és energia kibocsátást optimalizáló szervezet megállapítása, hogy általánosan az összes üzleti év energiaköltségének 20%-a megy kárba a nem hatékony berendezések használatára.

 

Nézzük meg együtt, az Ön cégénél mi lehet a legcélravezetőbb megoldás! Kérjen visszahívást most, hogy minél hamarabb hozhassuk a számokat.