+36 1 786 4946

English

Magyar

Felügyeleti eszköz istállózó állattartáshoz

Képzeljünk el egy gazdát, aki húszezer sertés büszke tulajdonosa. Jószágai modern istállókban, emberektől elkülönítve nevelkednek, a fertőzések elkerülése végett. Úgy fejlődnek szépen, ha az életkörülményeik ideálisak. A fűtést, a hűtést és a szellőztetést az istállóban elhelyezett mérőeszközök automatikusan szabályozzák, így teremtve ideális környezetet a malacok számára. Ehhez viszont elengedhetetlen a folyamatos áramellátás, hiszen áramszünet esetén a vezérlés leáll, a malacok pedig veszélybe kerülnek, megbetegedhetnek, vagy akár el is pusztulhatnak. Ez bizony komoly veszteséget jelenthet a gazdának. Hogyan lehet ezt kivédeni?

 

A megoldás

Olyan megoldás kell, ami nem igényel folyamatos emberi jelenlétet, és távolról felügyelhető. A megoldás pofonegyszerű, a mérőeszközök távoli felügyeletével. A gazda mindig láthatja, hogy van-e áramellátás és pontosan tudni fogja az aktuális hőmérsékletet és a levegő összetételét. Ha pedig nincs áram, vagy valamelyik érték nem megfelelő, arról rögtön sms-értesítést kap, így azonnal közbe tud lépni, hogy a jószágok rendben legyenek. Mindezt távolról kényelmesen, és valós időben. Mi is ez a rendszer?

 

Mérőeszközök távoli leolvasása és irányítása

Amint azt már említettük, a malacok megfelelő környezetének fenntartásán nagyon sok múlik, valamint azon is, hogy mindez hiba nélkül, rendszeresen megtörténjen. A Simplexion egyedi rendszerei emberi hibalehetőség nélkül, akár percenként frissítve is meg tudják mondani, hogy állnak a mérőórák – és képesek akár régebbi, nem „okos” mérőkkel is együttműködni (például a hagyományos villanyóra elfordulásának impulzusjelei alapján), így kiépítésük különösen költséghatékony.

 

Ráadásul nem csak leolvasni, de adott esetben irányítani is tudják az eszközöket, így akár a szolgáltatások módosítása is – például az óra alapállapotba állítása, vagy a szolgáltatás letiltása – is távolról elvégezhető. Az adatok a helyi igényeknek és lehetőségeknek megfelelően továbbíthatók – igény esetén például fejállomás is vásárolható, amely beállított szabályok alapján számla-tételekké alakítja a leolvasott értékeket, és akár a cash flow tervezését is segítheti.

 

A megoldásokat ügyfeleink ERP rendszereibe is integráljuk, így segítségükkel nem csak a mérés válik hatékonyabbá, de a folyamatok menedzselése is.

 

Lépjen velünk kapcsolatba és nézzük meg együtt, az Ön cégénél mi lehet a legcélravezetőbb megoldás!