+36 1 786 4946

English

Magyar

Energiamenedzsment – Így kövesse nyomon fogyasztását!

Úgy tűnik, mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy ki, vagy mi fogyasztja a legtöbb energiát a háztartásban. De az ami másoknál igaz, az gyakran nem érvényes saját energiahasználati vagy villanyszámlánkra.

 

Ebben a blogbejegyzésben olyan szolgáltatást mutatunk be, amely segítségével ellenőrizheti fogyasztását és mérőóráit. Ennek segítségével nyomon követhetjük, hogy mi használja a legtöbb áramot, így energiát takaríthatunk meg és csökkenthetjük számláinkat.

 

Meglepően  egyszerű az áramfelhasználás mélyére jutni. De amint látni fogjuk, nincs mindenkire érvényes megközelítés az energiafelhasználás nyomon követésére. A szükséges eszköz attól függ, hogy egy sörhűtőt szeretnénk-e ellenőrizni, mérni egy kiadott albérlet fogyasztását, vagy az üzleti világban akár többszáz mérőóra állását nyomon követni.

 

Mérőeszközök távoli leolvasása és irányítása

 

A legtöbb ember csak pár mérőórával rendelkezik, így nincs velük túl sok teendője. Egészen más a helyzet az üzlet világában, ahol esetenként akár több száz villany-, vagy például gázórát kell leolvasni – és nagyon sok múlik azon, hogy mindez hiba nélkül, rendszeresen megtörténjen.

 

A Simplexion egyedi rendszerei emberi hibalehetőség nélkül, percenként, sőt igény esetén  másodpercenként frissítve is meg tudják mondani, hogy állnak a mérőórák – és képesek akár régebbi, nem „okos” mérőkkel is együttműködni (például a hagyományos villanyóra elfordulásának impulzusjelei alapján), így kiépítésük különösen költséghatékony. Ráadásul nem csak leolvasni, de adott esetben irányítani is tudják az eszközöket, így akár a szolgáltatások módosítása is – például az óra alapállapotba állítása, vagy a szolgáltatás letiltása – is távolról elvégezhető.

 

Az adatok a helyi igényeknek és lehetőségeknek megfelelően továbbíthatók – igény esetén például fejállomás is vásárolható, amely beállított szabályok alapján számla-tételekké alakítja a leolvasott értékeket, és akár a cash flow tervezését is segítheti.

A megoldásokat ügyfeleink ERP rendszereibe is integráljuk, így segítségükkel nem csak a mérés válik hatékonyabbá, de a folyamatok menedzselése is.

 

Nézzük meg együtt, az Ön cégénél mi lehet a legcélravezetőbb megoldás! Kérjen visszahívást most, hogy minél hamarabb hozhassuk a számokat.