Szolgáltatások

IT biztonsági szakértés

2003 óta foglalkozunk informatikai biztonsággal. Ezen idő alatt az alábbi szakterületeken szereztünk jelentős szakismereteket:

  • Informatikai biztonsági folyamatok kialakítása és vezetői elvárásokkal szembeni vizsgálata
  • Alkalmazások működési megfelelőségének vizsgálata
  • Üzletmenet folytonosság tervezése
  • Informatikai üzemeltetés ITIL szabvány szerinti kialakítása
  • Speciális rendszerek és környezetek megfelelőség vizsgálata (SWIFT, VMS, ipari elektronika)

 

Munkáinkat elsősorban a COBIT (Contorol Objectives of Information Technology) és az ITIL (Information Technology Infrastructure Library) módszertanok felhasználásával végezzük. A COBIT módszertan vitathatatlan előnye, hogy mindent a menedzsment felől a kapcsolódó felelősségen és a pénzben megfogalmazható kárkövetkezményen keresztül közelít meg. E szemlélet jellemzően nagyon hatékony, viszont nagyon távol van a napi működést leginkább meghatározó folyamatoktól. Ezért használjuk az ITIL módszertant, amely hézag mentesen kapcsolható a COBIT-hoz. Eddigi tapasztalataink alapján e két módszertan együttes alkalmazása egyszerre tudja biztosítani az egyenszilárdságot és a rugalmasságot különböző méretű vállaltok esetében is.

Az elmúlt években elvégeztük több önkormányzat és állami vállalt 2013 évi L. törvény szerinti felkésztését, illetve segítettük a közüzemi szolgáltatókat megfelelni a számlázási rendszereik zártsági vizsgálatán. E mellett több államigazgatási projektben végeztünk minőségbiztosítási feladatokat.