Simplexion Simplexion Simplexion Simplexion Simplexion
Minősítések
english
Aktuális híreink
2016-10-06
2015-12-17

PayPal kitör az on-line világból?

A PayPal vitathatatlanul a legsikeresebb vállalkozás az internetes fizetés területén. A szolgáltatás jelenleg 190 országban elérhető, több mint 100 millió aktív ügyfele van, akik több mint 20 valutanemben hajthatnak végre tranzakciókat. Az elégedett ügyfélbázis talaján a PayPal régóta tervezi, hogy kiterjeszti tevékenységét a fizikai pénzforgalomba.
A PayPal célja nem lehet más, mit az interneten megszokott egyszerű és gyors fizetési módozatot valósítson meg az online világon kívül is. A gyakorlatilag azonnali pénzmozgás megvalósításához a PayPal alapvetően az alábbi két technológiát tervezi használni:
• Vonalkód és QR kód leolvasás
• érintés nélküli kommunikáció (Near Field Communication – NFC)

A használt technológiák vezérlése egy a mobiltelefonokra telepített alkalmazással fog történni várhatóan. Maga a fizetési folyamat a PayPal saját hálózatán, vagy a kártyahálózatok használatával történhet. Az azonnali pénzmozgás természetesen csak a PayPal hálózatán belül értendő. Ha azonban technológiailag kivételezhető, hogy a kereskedők a kártyatársasági infrastruktúrát használva a PayPal-hoz is csatlakozhassanak, akkor megvalósulhat a 7/24 órás azonnali pénzmozgás. Amennyiben a PayPal tervei megvalósulnak, azonnali kényszerhelyzetbe hozzák a bankokat és az elszámoló házakat. Azt gondolom, ez lenne az a pillanat, amikor véget érne a XIX századi szemlélet szerint a bankszámlavezetésben.
Kapcsolódó termékek