Simplexion Simplexion Simplexion Simplexion Simplexion
Minősítések
english
Aktuális híreink
2016-10-06
2015-12-17

Első mobil szolgáltató a pénzintézetek között

A kanadai Rogers az első mobil szolgáltató, amely pénzintézetté fog válni. Ennek első lépéseként beadta engedélyezési kérelmét a helyi pénzügyi felügyelethez. A pénzintézetté válás logikus lépés valamennyi mobil szolgáltató számára, hogy könnyen ki tudják használni a márkanévben rejlő értékeket.
A mobil szolgáltatók vitathatatlanul jelen korunk leg innovatívabb vállalatai. A meglévő innovációs képességet tovább fokozta az okostelefonok megjelenése. Abban gyakorlatilag az összes iparági elemző egyetért, hogy az okostelefonokban megjelenő érintés nélküli kommunikációra alkalmas chip (Near Field Communication – NFC) át fogja alakítani az emberek pénzkezelési szokásait. Ennek első lépéseként az összes nagy magyarországi fesztivál készpénzmentes volt idén.
Az áttörést ezen a területen 2012-re várhatjuk, amikor valamennyi meghatározó készülékgyártó piacra dob NFC képes készüléket. Ettől a pillanattól kezdve a mobil szolgáltatók bank független szolgáltatást tudnak kínálni, mint pénzügyi szolgáltatók. Azaz a mobil szolgáltatók megjelenése a pénzintézeti piacon erősíti a versenyt. Ennek eredménye az olcsóbb és ügyfélre szabottabb szolgáltatások megjelenése.
Kapcsolódó termékek