Simplexion Simplexion Simplexion Simplexion Simplexion
Minősítések
english
Aktuális híreink
2016-10-06
2015-12-17

Elektronikus Bankszámla Menedzsment

Ezennel szeretném folytatni a néhány héttel ezelőtt elkezdett összefoglalást a SWIFT Partner Meeting-en elhangzott információkról. E cikk témájául választott megoldás tovább automatizálja a bank és vállalt közi kapcsolatot.
Abban az esetben, ha egy vállalat több bankszámlával rendelkezik, sőt ha ezek a bankszámlák több országban találhatóak jelentős feladatot jelent a vállalti treasury számára, e bankszámlákkal kapcsolatos ügyintézés. A helyzetet nem könnyíti meg, hogy minden bankban más eljárás mentén különböző dokumentumok felhasználásával érhetjük el ugyanazt az eredményt. Tipikusan rendszeresen jelentkező feladat az aláírók személyének, vagy jogkörének módosítása, illetve alszámlák nyitása és bezárása. Ezt a problémát vette észre a SWIFT és kiegészítve SWIFT for corporates szolgáltatási csomagját bevezette az eBAM (Electronic Bank Account Management) üzeneteket. Ezen XML üzenetek kiválóan integrálhatóak az ügyfelek vállalt irányítási rendszerébe, illetve banki oldalon is sokkal könnyebb a bankszámlához tartozó dokumentáció tárolása.
Könnyen azt mondhatnánk, hogy teljesen felesleges még gondolkodni is bármely SWIFT for corporates szolgáltatás bevezetésén, hiszen még ha az ügyfelek igényelnék is, nincs olyan szereplő magyar (akár Közép Európai) banki szereplő, aki konkurenciát jelenthetne. Ezennel szeretném eloszlatni ezen tévhiteket. A Citibank, mint globális szereplő már jelenleg is kínálja az eBAM szolgáltatást valamennyi országban, ahol jelen van. Továbbá bármely bank számára automatikus reklámlehetőséget jelent bármely SWIFT for corporates szolgáltatás, többek között az eBAM bevezetése.
Kapcsolódó termékek