Simplexion Simplexion Simplexion Simplexion Simplexion
Minősítések
english
Aktuális híreink
2016-10-06
2015-12-17

Banki Informatikai céggel erősít a PénzSztár

A 2013-as indulás óta több mint tízezer középiskolás tette próbára tudását és bővítette ismereteit a PénzSztár versenyen. A nagyszabású vetélkedőt évről évre továbbfejlesztik a szervezők, akiknek munkáját mostantól a banki rendszerekre szakosodott Simplexion Informatikai Kft. is segíti.


A PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny azzal a céllal jött létre, hogy felkeltse a középiskolás korosztály érdeklődését a gazdaság és a pénzügyek iránt, felmérje és gyarapítsa ismereteiket, és a diákokon keresztül a szélesebb társadalmi rétegekhez is közelebb hozza a pénzügyi kultúrát. Az elmúlt három évben a verseny megmozgatta a hazai középiskolák jelentős részét, sőt átlépte az országhatárokat is, és 2015-ben már számos erdélyi, vajdasági és felvidéki magyar diák is indult a játékos megmérettetésen.

„A PénzSztár sikerének egyik titka az a példa értékű szakmai összefogás, amely a különféle szakterületek képviselői között valósul meg. Állami szervezetek, piaci szereplők, szakmai érdekképviseletek és felsőoktatási intézmények elismert szakértői segítik a verseny folyamatos fejlesztését” – mondta Kerekes György, a PénzSztár Versenyközpont vezetője. „Mivel az első két forduló az interneten zajlik, a szakmai tartalom mellett nagyon fontos a korszerű technikai feltételek megteremtése is. Annak érdekében, hogy a PénzSztár lépést tudjon tartani a digitális kor gyorsan változó követelményeivel, és a Z generáció speciális igényeivel, szükségesnek éreztük, hogy egy professzionális informatikai szolgáltatót is bevonjunk a fejlesztésekbe.”

„A pénzintézeti szektor elkötelezett szállítójaként örömmel vállaltuk el a verseny informatikai támogatását” – nyilatkozta Kovács Vilmos Levente, a Simplexion Informatikai Kft. ügyvezetője abból az alkalomból, hogy a társaság együttműködési megállapodást kötött a PénzSztár Versenyközponttal. „Véleményünk szerint a verseny egy nagyon hatékony eszköz a pénzügyi ismeretek terjesztésére, és a megcélzott középiskolás korosztály kifejezetten fogékony erre. Azt reméljük, hogy korszerű informatikai megoldásainkkal mi is hozzá tudunk járulni e rangos vetélkedő továbbfejlődéséhez, hogy minél több fiatal számára okozhasson örömet a tudás játékos megszerzése.”

A Simplexion Informatikai Kft. az elmúlt években a banki pénzügyi kommunikáció nemzetközi szinten is jegyzett szakértőjévé vált. A cég szakmai tapasztalatai kiterjednek valamennyi jelentősebb, Európában használatos elszámoló rendszerre és kapcsolódó szabványra, és felölelik a pénzmosás ellenes ismereteket is.

Kapcsolódó hírek