Hírek

Szoftvertámogatás a Magyar Mászó Szövetség versenyszervezéséhez

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 2020-as Tokiói Olimpia új versenyszámaközé felvette a sportmászást. Az olimpiai mozgalom a fiatalabb generációk megszólítását tűzte zászlajára és a populárisabb sportokat karolt fel.

2018. januárjában a Magyar Sportmászó Szövetség(MHSSZ) és a Simplexion Informatikai Kft (a társadalmi felelősségvállalás jegyében) támogatói szerződést kötött , amelynek a keretében az informatikai cég a Magyar bajnokság lebonyolítást elektronikus úton támogató egyedi versenyszervező szoftvert fejlesztett.

A versenyszövetség 2018. évi Magyar Kupa fordulóit, amelyet az Újjerő boulder teremben és a Monkey Boulder falmászó teremben rendeztek meg, már az új infrastruktúra támogatásával került lebonyolításra.

Folytatódik a színvonalas versenysorozat ősszel, amely lehetőséget kínál a legjobb sportolók megmérettetésére és az ifjú generációknak a versenytapasztalatok megszerzésére. 

Az átadott új informatikai rendszer biztosította a versenyszervezőknek XXI. század elvárásainak megfelelő online, biztonságos, gördülékeny és átlátható versenyszervezést.

A Simplexion Informatikai Kft fontosnak tartja a versenymászás sportág magyarországi népszerűsítését, az Olimpiai mozgalom támogatását, az egészséges életmódot /a fiatalok sportolási lehetőségeinek bővítését.